Paide ööklubis mehe surnuks pussitanu kohtuotsusega polnud rahul prokurör ega kaitsja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Leppänen ütleb kohtus, et pussitas ööklubis kaht meelt üksnes enesekaitseks.
Freddy Leppänen ütleb kohtus, et pussitas ööklubis kaht meelt üksnes enesekaitseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuu aega tagasi karistas kohus märtsis Paide ööklubis 28aastase mehe surnuks pussitanud Freddy Leppäneni kuueaastase vangistusega.

Esimese ja teise kohtuastme avalike suhete teenistuse pressiesindaja Anneli Vilu andis teada, et apellatsiooni esitasid nii kaitsja kui ka prokurör.

Prokurör Merike Lugna taotleb apellatsioonis tühistada kohtuotsus osaliselt Freddy Leppänenile karistuse mõistmise osas. Prokurör taotleb mõista karistuseks kümme aastat vangistust.

Freddy Leppäneni kaitsja vandeadvokaat Tanel Mällas taotleb apellatsioonis tühistada Pärnu maakohtu 21. novembri otsus Freddy Leppänen süüdi tunnistamises ja teha asjas uus kohtulahend, millega mõista Freddy Leppänen temale inkrimineeritud süüdistuses õigeks.

Ringkonnakohus ei ole veel apellatsioonide osas seisukohta võtnud ega tähtaegu määranud.  

Süüdistuse järgi lõi Leppänen tänavu 20. märtsil Paide ööklubis omavahelise tüli käigus noaga 28aastast meest, kes suri hiljem saadud vigastusse. Lisaks tekitas süüdistatav teisele, toona 31aastasele mehele noaga kaks lõikehaava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles