Eesti külavanemad koonduvad ühisjõuks

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Külaliikumine Kodukant kutsub külavanemaid liituma mõttekojaks, et uutes volikogudes oleks seni vaid väheoluliste «taustahäälena» kostnud külavanematel põhjust olla rohkem otsustajate hulgas.

Külaliikumine Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk andis teada, et nad on asunud külavanemate andmeid uuendama kui ka toetama nende koostööd. Eesti külavanemate suurfoorumil, kus osalejaid oli enam kui 400, jäi Habakuke sõnutsi  kõlama mõte, et vaid ühtseks koondatuna on külavanemad jõud. «Külavanematel tuleb senisest enam koonduda ning ühiselt hakata külakogukondade õiguste ja võimaluste ees seisma,» kinnitas ta.

Nii alustab Kodukant külavanematest mõttekoja moodustamist, sest on ilmselge, et ka uutes volikogudes peale sügisesi kohalike omavalitsuste valimisi, jäävadki külad Habakuke sõnutsi muidu vaid väheolulisteks «taustahäälteks», kui nad end ise otsustajate hulka ei nõua. «Eestis on ligi 4000 küla, neist 1171-l on oma külavanem ja ühtseks koondatuna kostab nende hääl kaasarääkijana ka poliitilistes otsustes ja seadusloomes,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles