Tööandjad otsivad vastust küsimusele kas tööga on lõpp?

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sümbolpilt.
Sümbolpilt. Foto: Erakogu

Vanarahva tarkus „Tee tööd ja näe vaeva” on tänapäeva ühiskonnas aina enam muutumas mõtteviisiks, kuidas teha vähem ja saada kergema vaevaga rohkem, aga kus on parim tasakaalupunkt nende kahe vahel.

Eesti Tööandjate Keskliidu sajanda juubeliaasta konverents „Töö lõpp?” keskendub küsimusele, kuidas olukorras, kus töö mõiste ja suhtumine töösse on kiires muutumises, majandust ja inimeste heaolu jätkuvalt kasvatada. Keskliidu juhataja Toomas Tamsar selgitas, et Eesti edu on tulnud tänu kõvale tööle. “Ikka mõtleme, et tee tööd ja näe vaeva. See on aga muutumas, järjest enam otsitakse võimalusi, kuidas teha vähem ja saada kergema vaevaga rohkem. Innovatsiooni jaoks ongi selline mõtteviis hädavajalik, samas on Eestil heaolu kasvatamisel veel pikk tee minna ja areng saab tulla vaid tööd tehes, väärtust luues,” arutles ta.

Ka poliitilistes valikutes tüüritakse viimasel ajal pigem ümberjagamise kui ettevõtlikkuse ja töötamise väärtustamise suunas. Tamsar lisas, et mõjukaima tööandjate esindusorganisatsioonina peavad nad oluliseks küsida – kus on parim tasakaalupunkt nende kahe vahel, kuidas muudavad mustrit töötajate ja tööandjate uued põlvkonnad ning millist tööd ja kui palju tuleb teha selleks, et Eestis heaolu tase jätkuvat tõuseks. “Eesti tööandjate keskliidul täitub tänavu 100. tegutsemisaasta. Tähistamise kõrval on paslik mõelda sellele, mis on see töö, mis on meid toonud siia. Ja kuhu viib see meid edasi,” lisas Tamsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles