Lumi andis huntidele ja ilvestele hingamisaega

Merili Nikkolo
, «Järva Teataja»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänavusel jahihooajal kütiti Järvamaal 11 hunti ja seitse ilvest, mida on vähem kui eelmisel aastal. Paks lumi takistas paar kuud jahipidamist.

Veebruari lõpust võivad hundid ja ilvesed jälle kergemini hingata, sest jahihooaeg on lõppenud. Järvamaal oli tänavune hooaeg eriti nukker Kõrvemaa jahipiirkonna võsavillemitele: 11 Järvamaal kütitud hundist tabati kümme just seal, üks lasti maha Oisu piirkonnas.

Hooaja alguses said jahimehed loa küttida Järvamaal kümme hunti. Hiljem liideti Harju-, Rapla- ja Järvamaa järele jäänud kvoodid ning selle arvel võisid järvalased lasta veel ühe võsavillemi.


Keskkonnaameti Harju-Rapla-Järva regiooni jahinduse spetsialist Uno Treier selgitas, et Kõrvemaa kümme looma kuulus ühte pesakonda ja kõik põdesid kärntõbe.
Treieri selgitusel pole kärntõbi sugugi alati kimbutanud hunte nii palju kui praegu. «Et marutaudi enam ei ole, tuleb teine looduslik faktor, mis hakkab arvukust korrigeerima,» märkis ta.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles