Türilt pärit mees Tokyost maavärina tõttu lahkuda ei kavatse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa Jüri kohtus poeg Raineriga viimati kolm aastat tagasi Jaapanis suure pidupäeva kirsside õidepuhkemise aegu.
Isa Jüri kohtus poeg Raineriga viimati kolm aastat tagasi Jaapanis suure pidupäeva kirsside õidepuhkemise aegu. Foto: Erakogu

Jaapani kirdeosa raputas reedel, 11. märtsil 9-magnituudine maavärin, mis põhjustas ka kuni 10 meetri kõrguse hiidlaine ning tõi kaasa suurel hulgal purustusi ja kahjustusi. Järeltõuked jätkuvad mitmes piirkonnas, sealhulgas Tokyos.
Eile soovitas Eesti välisministeerium kaaludaTokyost lahkumist Jaapani lõunaosa turvalisematesse piirkondadesse ja asukoha muutusest teavitada Eesti saatkonda Tokyos.

Keio ülikooli õigusteaduse doktorant Rainer Siim oli kodu lähedal rongijaamas, kui Jaapani kirderannikut raputas viimase 140 aasta võimsaim, 9-magnituudine maavärin.

Siim elab maavärina piirkonnast ligi 300 kilomeetri kaugusele jäävas Tokyos, mis võrreldes kriisikoldega nii palju räsida ei saanud, kuid kus nii nagu mujalgi Jaapanis on elu nüüd tavapärasest rütmist väljas.


Siim mäletab, et oli parajasti kodust väljunud ja jõudmas rongijaama, kui umbes üheks pikaks minutiks jäi kogu elu seisma. «Hooned liikusid nagu puud tuule käes, maa värises, katsusin ennast kuidagi püsti hoida,» selgitas ta.

Kaheksa Jaapanis elatud aasta jooksul peaaegu igal nädalal maavärinaid tunda saanud Siim ütles, et esimene laine tavaliselt nii pikalt ei kesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles