Jahimehed saavad pidupäeva puhul kõrgeid autasusid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistab Järvamaa jahindusklubi 50. tegevusaasta täitumist ja jagab sel puhul oma teenekaimatele jahimeestele väärikaid autasusid.

Järvamaa jahindusklubi juhatuse esimees Mati Hõbemägi selgitas, et jahimehed on rohkem ikka tegude, mitte pidude rahvas, kuid vahel harva, kui tähistada on põhjust, otsivad nad endi seast välja tublid teenekad mehed, kellele teha sügav kummardus.

Hõbemäe ütlust mööda on jahimeeste kõrgeim tunnustus Eesti jahimeeste seltsi metsise kujutisega vapimärk. Järvamaal on   seltsi ajaloo jooksul seda väärinud vaid kolm meest: Ants Pehk (2006), Toomas Marrandi (2012) ja Vello Noorveli (2016). «See on eriline austusavaldus jahimehele, kel on jahinduses erakordseid teeneid või kes on silma paistnud kauaaegse ja tulemusliku tööga,» selgitas Hõbemägi. Autasu antakse aastas Eestis tavaliselt vaid viiele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles