Kannatanu kahjunõue Laiksoo vastu jäi rahuldamata

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep ja Riho Laiksoo.
Joosep ja Riho Laiksoo. Foto: Tiit Reinberg

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud rängas avariis vanemad kaotanud mehe kahjunõuet õnnetuse põhjustanud Joosep Laiksoo vastu.

Ringkonnakohus ei rahuldanud Hillar Koitla kaebust Pärnu maakohtu otsusele, millega jäeti tema hagi Joosep Laiksoo (20) ja tema isa Riho Laiksoo vastu rahuldamata, ütles ringkonnakohtu sekretär ERR-i uudisteportaalile.
Koitla märkis hagis, et tal tekkis vanemate surma põhjustamisest tervisekahjustus, kuna tema vanemate surm põhjustati viisil, mis moonutas ebainimlikult nende välimuse.


Koitla kinnitusel tekitas sellise vaatepildi korduv nägemine ja mällu sööbimine talle nii ränka kaotusvalu kui ka kestvaid hingelisi piinasid ja see omakorda põhjustas tema elukvaliteedi ja heaolu languse.
Maakohus leidis otsuses, et vastavalt riigikohtu varasemale lahendile ei ole isegi raske psüühiline seisund võlaõigusseaduse tähenduses tervisekahjustus. Ühtlasi tugines kohus otsuse langetamisel ekspertarvamustele kannatanu tervisliku seisundi kohta, mis on aga delikaatsed isikuandmed ning avaldamisele ei kuulu.


Maakohus tõdes, et Koitla ise juhtunus ei osalenud, ei viibinud õnnetuse ajal samas autos, ei näinud pealt õnnetuse vahetuid tagajärgi ega lähedaste vigastada saamist või kannatusi. Kogu info, mis ta juhtunu kohta on saanud, on vahendatud talle kolmandate isikute poolt.
2009. aasta jaanuaris läks Joosep Laiksoo Tallinna ringkonnakohtu otsusel kandma kolme kuu pikkust vangistust kolme inimese surma põhjustamise eest ning tal on karistus kantud.


Üliraskete tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus 2007. aasta 8. detsembril kell 16.40 Järvamaal Paide vallas Tallinna-Tartu-Luhamaa maanteel, kus toona 17-aastane ja piiratud juhtimisõigusega, kuid üksi autos olnud Laiksoo kaldus Volvo džiibiga vastassuunvööndisse ja põrkas kokku Žiguliga.
Žigulis olnud eakas abielupaar - Heinar (77) ja Laine (75) hukkusid. Samal ajal sõitis neile tagant otsa Seat Cordoba, mille juht, 55-aastane Tarmo samuti hukkus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles