Õpilased eksperimenteerisid kartuliga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Erakogu

Eesti Loodusteaduste olümpiaadi lõppvoorus määrasid õpilased kartulis vitamiin C sisaldust, osalenud õpilaste seas oli ka Türi põhikooli õppur.

TÜ keemia instituudis toimus 22. aprillil Eesti Loodusteaduste olümpiaadi lõppvoor, kus osales 55 õpilast kahekümne kuuest koolist. Nende seas ka Türi põhikooli õppur Kai-Melli Kapten.

Loodusteaduste olümpiaadi žürii oli tänavu valinud eksperimentaalse vooru läbivaks teemaks kartuli. Õpilased määrasid kartulis vitamiin C sisaldust, et teada saada, milline ports kartuleid tuleks igapäevaselt süüa, kui selle vitamiini ainsaks allikaks oleksidki kartulid. Füüsikaliste meetoditega mõõdeti kartuli tihedust ning ujuvust soolvees, bioloogia katse keskendus seekord õhukese kihi kromatograafiale, et uurida rohelistes taimedes leiduvaid pigmente.

Tagasi üles