Türi rahaasju võib hakata uurima kaitsepolitsei

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi Grillfesti korraldaja Auris Rätsep.
Türi Grillfesti korraldaja Auris Rätsep. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Türi vallavolikogu revisjonikomisjoni esimees Raivo Pink palub kaitsepolitseil uurida vallale kuuluva sihtasutuse vara kasutust juhatuse liikme isiklikes ärihuvides.

Pink viitab 31. märtsil Järva Teatajas ilmunud artiklile «Sotside valimiskampaanias võidi kasutada maksumaksja raha», mille järgi kasutas Türi Arengu sihtasutuse (TASA) juht Auris Rätsep enda ettevõttega Promotsiooni ja Meelelahutusteenuste OÜ kontsertteenuse pakkumiseks sihtasutuse ametiautot.


Pink viitab korruptsioonivastasele seadusele, mis keelab ametiisikul sooritada tehinguid iseenda või oma osalusega äriühingute või muude juriidiliste isikutega.
Auris Rätsep on linna sihtasutuse juhatuse liikmena ametiisik. «Minule teadaolevalt ei ole nimetatud tehingut eelnevalt heaks kiitnud TASA nõukogu. Samal ajal on juhatuse liikmele vastavalt juhatuse liikmega sõlmitud lepingule makstud hüvitist isikliku sõiduauto kasutamiseks ametisõitudeks,» ütleb Pink.


Pink palub selgitada välja, kas TASA juhatuse liige on eksinud seaduse vastu, võttes vastu iga kuu hüvitisi, kasutades samal ajal sihtasutuse autot. Samuti seda, kas on lubatud kasutada autot oma äriühingult lepinguliste teenuste osutamisel, saades selle eest ka tulu.


Samuti tahab Pink teada, kas ja kui palju on koostatud ebaõigeid dokumente, paludes neid pettusele õhutades allkirjastada oma alluval ja kas selliseid tehinguid on veel.
Pink palub kontrollida, kas Rätsep on esitanud politseiametnikule Tarmo Kivile tõele mittevastavaid, teadlikult eelnimetatud asjaolusid varjavaid väiteid ja dokumente.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles