Türilased uurivad Rootsis inimsõbralikku linnaplaneerimist

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi esindus Amalis
Türi esindus Amalis Foto: Riina Trumm/Lõuna-Järvamaa koostöökogu

Lõuna-Järvamaa koostöökogu koos arendusasutuste esindajatega sõitis Rootsi, et uurida Türi sõpruslinnas täpsemalt, kuidas   majandada kogukondlikul mõtteviisil ja keskkonda säästvalt.

Lõuna-Järvamaa koostöökogu tegevjuht Riina Trumm sõnas, et Rootsi Amali linna sõitis Türilt 13-liikmeline esindus kindla eesmärgiga saada teada sealses linnaruumis aastakümneid tehtavast inimsõbralikust linnaplaneerimisest.

Et ka Lõuna-Järvamaa on tuntud kui roheline ja kestlik piirkond, kus on au sees kogukondlik mõtteviis ja keskkonnasäästlik majandamine, tahavad nad Trummi selgitusel Amali linna arendusinimestega kohtudes veenduda, kas ollakse oma arenguga õigel teel. „Usutavasti saame uusi ideid ja näeme lahendusi, kuidas liita ühesuguste huvidega inimesi nii, et sellest tekiks väikeettevõtlusena kodulähedasi töökohti,” ütles Trumm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles