Sotsid lahkasid Türi skandaali

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Pärast eelmisel nädalal ilmunud Järva Teataja artiklit, mis paljastas, et Türi Arengu sihtasutuse (TASA) juhatuse liige Auris Rätsep on süstemaatiliselt võltsinud ametiauto sõidupäevikut, kogunesid sotsid nädalavahetusel koguni kahel korral seda küsimust arutama.

Valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik liige ja Sotsiaaldemokratliku erakonna Türi osakonna juhataja Peeter Särg ütles, et nad arutasid, kuidas edasi tegutseda, ja leidsid, et koalitsioon peab juhtunus võtma vastutuse ja muudatused on vajalikud.


Särg ütles, et valimisliidu liikmed pidasid kõige tähtsamaks seda, et Türil võimul olev koalitsioon jääks püsima, sest see on teinud head tööd.
Särg ütles, et koalitsioonipartnerid kogunevad Türil neljapäeva õhtul.


Sotsiaaldemokraatliku erakonna Järvamaa piirkonna esimees Kulno Klein ütles, et seda teemat arutas ka nädalavahetusel kogunenud erakonna Järvamaa piirkonna juhatus.
Klein tunnistas, et erakonna maine on saanud kannatada, kuid ta ei osanud varem arvata, et see võib juhtuda kolmandate inimeste käitumise tõttu, kes erakonda ei kuulugi.


Kleini meelest oleksid nad võinud ette aimata, et TASA juhatuse liikme erafirmalt teenuse ostmisega tekib huvide konflikt.
Juhatus otsustas oodata Auris Rätsepa juhtunus ära politsei seisukoht. «Siis anname väga selgelt ka oma hinnangu,» lisas ta.


Neljapäevane Järva Teataja kirjutas, et Rätsep on võltsinud ametiauto sõidupäevikut. Rätsepale kuuluv firma müüs valimiste ajal Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale kontsertteenust ja tuli ilmsiks, et kuigi TASA ametiauto sõidupäevikus seda kirjas polnud, oli ta ametiautoga ka sotside valimisüritusel käinud. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles