Koolidirektor näeb välja kui kitarrist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin veedab kodus meelsasti aega köögis pliidi ees, kus katsetab nii kaugete maade roogasid, kui kohalikku toitu. Neljapäeva õhtul valmistas ta perele ühepajatoitu.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin veedab kodus meelsasti aega köögis pliidi ees, kus katsetab nii kaugete maade roogasid, kui kohalikku toitu. Neljapäeva õhtul valmistas ta perele ühepajatoitu. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Kuigi Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ei näe välja nagu üks keskmine koolidirektor, oli ta juba kaheksanda klassi poisina kindel, et temast saab õpetaja.

Kui Rein Oselinist sai seitse aastat tagasi Kohtla-Järve polütehnikumi direktor ja ajaleht Põhjarannik tegi temaga intervjuu, uuris ajakirjanik esmalt, kas uus direktor plaanib osa võtta Põhjaranniku naistelehe pikima patsi konkursist, ja võrdles teda Inglise indi­popbändi kitarristiga.
Oselin tunnistab, et see polnud ainus kord, kui inimesed üllatusid, et koolidirektor ei kandnud ülikonda ja lipsu ning polnud kuid juuksurisse sattunud.
Eelmisel nädalal 45. sünnipäeva tähistanud Oselini elu on kulgenud mööda erinevaid koole, kus ta on pidanud nii õpetaja- kui ka direktoriametit.
Kui 30 aastat tagasi tahtis enamik Oselini klassivendi saada arvatavasti autojuhiks ja lenduriks nagu kaheksanda klassi poisid ikka, oli tema juba siis veendunud, et hakkab õpetajaks. «Mul pidi selleks ka mingi soodumus olema, sest keskkoolis panid õpetajad mind käsipallivõistkonda juhendama,» lausub ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles