Ülikiire internet jõuab Türi ja Väätsa kodudesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähiaastatel jõuab Väätsa ja Türi elanike kodudesse tänu valguskaabli paigaldamisele kvaliteetsem internet.
Lähiaastatel jõuab Väätsa ja Türi elanike kodudesse tänu valguskaabli paigaldamisele kvaliteetsem internet. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi ja Väätsa vald liitusid projektiga «Viimane miil», mis peaks tooma hea kvaliteediga internetilevi piirkondadesse, kus elanikud peavad praegu leppima ebastabiilse mobiilinternetiga või aeglase lauatelefoni ühendusega.

Digikonna programmi eesmärk on varustada kodud ja ettevõtted fiiberoptilise sidekaabli ehk valguskaabliga, mis võimaldab praktiliselt piiramatut infomahtu. Lairibavõrk hakkab kuuluma omavalitsuste asutatavale võrguettevõttele.

Digikonna kodulehel viiakse praegu läbi küsitlust, et välja selgitada, millistes majades soovitakse kasutada lairibateenuseid – ülikiiret internetti, digitelevisiooni ja lisateenuseid – ning kuhu tuleb lairibaühendus ehitada. Oma avalduse saab teha Digikonna kodulehel, kus kaardistatakse elanike vajadused. See on kõigile tasuta ja sellega ei kaasne veel kohustust võrguga liituda.

Iga optilise kaabliga liituja peab ühekordse tasuna maksma omaosaluse, edasi jääb kasutaja kohustuseks maksta valitud operaatorile sideteenuste eest (internet, TV) vastavalt nende hinnakirjale.

Liitujate omaosalus moodustab ligi 15 protsenti kogu võrguehitustööde maksumusest.

Kaablivõrgu väljaehitus peaks algama 2018. aastal ja lõppema 2020. aastal. Programmi on kaasatud ka Raplamaa ja Läänemaa. Järgneval kahel aastal panustab riik nn viimase miili väljaehitusse 20 miljonit eurot eelarveraha.

Sooviavaldused saab esitada järgneval aadressil: https://digikond.ee/kysitlus/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles