Üle 80 protsendi toiduostudest sooritavad naised

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pressimaterjalid

Just naised on need, kes muretsevad pere toidulaua eest ning toovad toidupoolise poest koju, selgub elektroonikaettevõtte LG Electronics korraldatud uuringust. 

Kõikidest vastanud naistest üle 80% tunnistas, et just nende ülesandeks on poes käimine ja toidukaupade koju toomine. Samal ajal aga pidas 37% vastanud meestest end pere söögilaua eest vastutavaks. 

Eestis läbi viidud uuringust selgub seegi, et mida suurem on leibkond, seda vähem vastutavad mehed igapäevase toidupoes käimise eest. Viie- ja enamaliikmelistes peredes käivad toidupoes kõigest 3% meestest, kuid kahe kuni kolme pereliikmega leibkondades ligi 20% meestest. 

Lisaks ilmnes, et lausa 60% elanikest vastutavad oma toidulaua ja poeskäimise eest ise, ega jää lootma teistele pereliikmetele. Kõrgeim on see näitaja 50–59-aastaste seas, kus ligi 80% vastanutest teevad sisseoste ise.

Vaid pooled 18–29-aastastest vastanud noortest peavad igapäevaselt ise toidupoes käima ning üle kümne protsendi tunnistas, et just vanemad ja vanavanemad on need, kes neile toidu lauale toovad.

Copy
Tagasi üles