Ööga pole Aravetel veetase tõusnud

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Luuk
Arvo Luuk Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Aravetel Pargi tänavas elav Arvo Luuk ütles täna hommikul, et öösel külmetas, mistõttu pole veetase tõusnud. «Eks ta päeva peale natukene jälle tõuse, kuid selle suudame pumpadega minema lüüa,» sõnas ta.

Luuk hoidis pöialt, et ka järgnevatel öödel oleks külmakraade ja mingil juhul ei hakkaks vihma sadama.
Aravetel on kevadine sulavesi üle ujutanud mitu eramaja hoovi ja vesi on tunginud ka ühte kõrvalhoonesse.

Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Sirle Matt selgitas, et Aravete asulat läbiv Sääsküla oja ei suuda juhtida kogu vett Aravete tehisjärve, ka on oja olnud aastakümneid puhastamata.

Aravete asula häda on veel kitsad teetruubid, mis ei lase nii suurt kogust vett läbi. Eile tegeldi truupide puhastamisega, kuid vesi kandis need uuesti pinnasodi täis ja täna puhastamistöö jätkub.
Samas kohas uputas ka eelmisel kevadel, kuid enne seda oli suurvett viimati 1978. aastal.

Päästeteenistus hoiatab, et lumesulavesi võib madalamad kohad üle ujutada. Piirkondades, kus kevadine suurvesi on eelmistel aastatel probleeme põhjustanud, tekib uputus arvatavasti tänavugi.

Probleemidest seoses suurveega saab teada anda päästeala infotelefonile 1524, kust need edastatakse kohalikule omavalitsusele. Kui inimeste elu on otseses ohus, tuleb helistada hädaabinumbrile 112. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles