Arvamusfestivalil osalejad otsivad öömaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikke kutsutakse üles Arvamusfestivali ajal oma kodude uksi avama, et ükski üritusel osaleja ei peaks ööd Vallimäel võrkkiiges veetma.
Kohalikke kutsutakse üles Arvamusfestivali ajal oma kodude uksi avama, et ükski üritusel osaleja ei peaks ööd Vallimäel võrkkiiges veetma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paides toimub 11.-12. augustil viies arvamusfestival, mille korraldajad kutsuvad kohalikke üles kodumajutust pakkuma.

Kodumajutusega tegelev arvamusfestivali vabatahtlik Liisa Hendrikson rääkis, et eelmisel aastal majutati tema vahendusel kohalike kodudesse ligi 60 inimest. Siiski jäi tal nimekirja veel 30 inimest, keda ei õnnestunud ühegi öömaja pakkujaga kokku viia.

«Paides pole väga palju majutuskohti ja selleks, et festival siin edukalt edasi toimiks, on kodumajutuse pakkumine olulise tähtsusega,» rääkis Hendrikson. «Võiksime näidata, et Paides on sõbralik rahvas ja anda võimaluse inimestel siia tulla.»

Eelmisel aastal osales arvamusfestivalil ligi 9000 inimest, kellest paljud olid kohale sõitnud ka kaugemalt. Kuna üritus kestab hilisõhtuni, võib festivalil osalejatel tekkida probleeme nii koju sõitmisega kui ka Paides öömaja leidmisega.

Hendriksoni kaudu on praegu festivalikülastajatele oma kodu pakkunud üle kümne inimese. «Osadel inimestel on tegelikult juba varasematest aastatest tekkinud kohalike majutajatega kokkulepped ja mina neid enam ei vahenda,» lisas ta. Hendriksoni kinnitusel öömaja otsijaid siiski jagub ning rohkem kohalikke võiks kaaluda festivalikülastajate majutamist.

Kodumajutust võivad pakkuda kõik soovijad ning arvamusfestival ei sea selleks eluruumidele mingeid tingimusi. Majutaja võib ka kostilistelt raha küsida. «Peaasi on, et nad arutavad enne kõik tingimused läbi ja kostiline peab teada saama, mis teda majutuspinnal ees ootab,» lisas Hendrikson.

Festivali korraldajad julgustavad kodumajutajaid kirjutama oma pakkumisest otse selleks loodud Facebooki lehe seinale, mille leiab siit. Ühendust võib võtta ka e-posti teel, saates kirja aadressile liisahendrikson@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles