Diabeediõde koostab patsiendile näidismenüü

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi diabeediõe Agnes Anton selgitas Paides, et diabeetikule pole ükski toiduaine otseselt keelatud, vaid kõik sõltub kogustest. Toiduainete ja koguste valimist võrdles ta juveliiritööga.
Tartu Ülikooli kliinikumi diabeediõe Agnes Anton selgitas Paides, et diabeetikule pole ükski toiduaine otseselt keelatud, vaid kõik sõltub kogustest. Toiduainete ja koguste valimist võrdles ta juveliiritööga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Et suhkruhaige toitumise puhul on tähtis tasakaalukas ja teadlik söögivalik, ei lahku ükski Tartu Ülikooli kliinikumi diabeediõe Agnes Antoni vastuvõtule tulnu sealt näidismenüüta.

Agnes Antoni selgitusel peavad I tüübi diabeetikud oma toitumist jälgima insuliiniannuste arvestamiseks, samas saavad II tüübi suhkruhaiged kaalu langetamise või hoidmise abil haigust kontrolli all hoida.


Anton märkis, et insuliini on II tüübi diabeetikul sageli rohkem, kui on tarvis, aga see töötab ebatõhusalt ega suuda rakku siseneda. «Tulemus on glükoosi taseme tõus veres, diabeet,» ütles ta. «Oma osa on siin ülekaalul.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles