Räägi oma lugu rahvarõivaste kandmisest

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Eesti Rahva Muuseum (ERM) kogub lugusid rahvarõivaste kandmisest tänapäeval ning kutsub kõiki rahvariiete kandjad üles rääkima oma lugu.

ERMi kodulehel seisab, et laulu-ja tantsupeo muljed on nüüd värskelt meeles ning rahvariidedki pidanud proovidele ja esinemistele vastu. Kuid nähtavasti pole eestlastele armsaks saanud laulu- ja tantsupeod ainsad üritused, kus esivanemate rõivailu esitletakse ja seda uhkusega kantakse.

Muuseum pöördub kõigi eestimaalaste poole palvega kirja panna oma isiklik lugu, mis seostub rahvarõivaste kandmisega tänapäeval. Igasugused täiendavad üksikasjad on teretulnud ning mida põhjalikum, isiklikum ja faktirohkem on teie saadetud vastus, seda hinnalisem on see muuseumile.

Kaastööd rahvarõivaste teemadel saab saata aadressil Eesti Rahva Muuseum, Muuseumi tee 2, 60532 Tartu või e-postiga aadressil tiina.tael@erm.ee

Lugude saatmise tähtaeg on 31. august 2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles