Kaarukal peeti taas seppade päeva

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Kaarukal 11. seppade päev. Seppasid oli kohal küll tagasihoidlikult, kuid ürituse külastajaid jagus sellegipoolest.

Kõiki kohaletulnuid tervitas väike piklik lauake hulga uhkete sepistega. Huvilised võisid endale soetada nikerdustega ahjuroobi või hoopis hobuseraua.

Seppade päevale olid tulnud uudistama enamjaolt vanemad inimesed, kuid kohal olid ka mõned väikesed huvilised. Iseäranis uudishimulik ja hakkamist täis oli üks põlvepikkune ja ehk aasta vanune poisike, kes murul istudes asjalikult rauast kaminakühvliga askeldas. "Näete, tulevane sepp," seletasid inimesed.

Mõned meetrid edasi varjualuse all oli sirgumas teine väike sepp. Nimelt oli üks veidi vanem poiss pandud sepaääsi tallama. "Rahulikumalt-rahulikumalt," juhendasid mehed kõrvalt. "Pole midagi, pane aga takka," julgustus üks hobisepp.

Kui raud oli tules kuumaks aetud, hakkas üks seppadest seda taguma, nii et sädemeid lendas. Inimesed võpatasid ja astusid kohe mitu meetrit tahapoole. Uudishimulike uudistajate sõõr jälgis tähelepanelikult sepa iga liigutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles