Eesti toidu kuu toob Järvamaale põnevaid üritusi

FOTO: Birgit Itse/ Järva Teataja

Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali.

„Septembris on metsas ja põllul kõige saagirikkam aeg ning värske ja mitmekesine tooraine võimaldab Eesti toidu kuu raames meie toidukultuuri kõige kirkamal viisil näidata,ˮ ütles maaeluminister Tarmo Tamm „ See aitab toidukuu juhtmõttele „Ma armastan Eesti toituˮ anda väärilise sisu.ˮ

„Eesti toidu kuu programm avab kodumaist toidukultuuri alates metsaandide kasutamisest ja hoidiste tegemisest ning lõpetades maapiirkondade restoranide eripakkumistega,ˮ täpsustas Tamm. „Eesti inimeste jaoks on toidu kodumaine päritolu järjest olulisem. Inimesed hindavad üha kõrgemalt siin kasvatatu ja toodetu kvaliteeti ning maitseomadusi. Teisalt peab Eesti toidusektor põllumeeste, toiduainetööstuste ja kokkade ning toitlustusettevõtete koostöös  muutuma aktiivsemaks ja nuputama, kuidas Eesti toitu aktiivsemalt pakkuda,ˮ ütles Tamm.

Eesti toidu kuu kestab 2. septembrist oktoobri alguseni ja see avatakse ametlikult 3. septembril Harjumaal Vääna Mõisakoolis. Kuna käimas on laste ja noorte kultuuriaasta, on ka tänavune Eesti toidu kuu pühendatud lastele ja noortele ning toidukuu eesmärgiks on kutsuda lapsi toiduüritustest osa võtma, Eesti toitu valmistama ning Eesti toidu teemal kaasa mõtlema ja rääkima.

Juba kolmandat korda toimuval Eesti toidu kuul on põhjalik programm, mis avab kodumaise toidukultuuri alates metsaandide kasutamisest, hoidiste tegemisest ja lõpetades maapiirkondade restoranide eripakkumistega. Kokku ootab osa võtma üle 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi! Mitmed üritused toimuvad ka Järvamaal:

9. september Türi sügislaat

16. september Koigi mõisa IV moosilaat – aadlikule meelepärased maitsed

Eesti Piimandusmuuseumi töötoad (Imaveres)

2. september Kondenspiimapäev Eesti Piimandusmuuseum 

9. september Kodujuustupäev Eesti Piimandusmuuseum 

22. september Juustusaiapäev Eesti Piimandusmuuseum 

4. oktoober Juustupallipäev Eesti Piimandusmuuseum 

Lähemalt saab lugeda Eesti toidu kuu kohta www.eestitoit.ee.

Tagasi üles
Back