Maisi-Järvamaal peetakse orienteerumisvõistlusi

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisi-Järvamaa
Maisi-Järvamaa Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

29. augustil 2017 korraldab orienteerumisklubi JOKA orienteerumisteisipäevaku  maisi- Järvamaal. Tegemist on n-ö suundorienteerumisega, kus kontrollpunktid tuleb läbida kaardil näidatud järjekorras ja liikumiseks võib kasutada maisi sisse lõigatud teid ning maakonna piiri kontuuri.

 Osalema on oodatud kõik huvilised. Stardimaksu ei ole. Start on avatud 16.00–19.00.

Maavanem Alo Aasma ütles, et Järvamaa orienteerumisklubi JOKA poolt kokkupandaval rajal tuleb orienteeruda mitte loodusmärkide ja pinnareljeefi järgi kompassi abil, vaid kaardi abil maisipõllu labürindis mööda suuremaid teid ning maakonnapiiri, mis on radade näol maisipõlule sisse lõigatud. „Vaatasime kaardi üle ning rada peaks tulema nii poolteist kuni kaks kilomeetrit, mis peaks olema jõukohane kõigile osalejatele. Usun, et eliitklassi võistlejatel võib siin mõni üksik sekund võib-olla vahet tulla parematel. Aga häbiasi pole ka rahulikumalt võtta ning nautida seda seiklust,“ lisas maavanem.

„Võistluse paremaks õnnestumiseks on  palve registreeruda kuni 27. augustini 2017 e-posti aadressil eol@orienteerumine.ee. Kohapeal on võimalik registreeruda vastavalt võistluskaartide olemasolule,“ ütles orienteerumisklubi JOKA esindaja Paul Poopuu.

Roosna-Allikul asuvale põllule Järvamaad kujutav maisilabürint rajati Järva Maavalitsuse ja Eesti Vabariigi 100 sünnipäeva tähistamiseks. Põllule on lõigatud maakonna piir ja teedevõrgustik, kus seigeldes saab infot ka Järvamaa ning siinsete vaatamisväärsuste ja kultuurilooliste paikade kohta. Maisi-Järvamaa asub Mäost Roosna-Alliku suunas sõites 1 km enne asula algust ning on tähistatud teabetahvliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles