Ugala „Kõrboja perenaine” kogus ka teisel teatrisuvel 8000 vaatajat

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kõrboja perenaise" viimase etenduse publik
"Kõrboja perenaise" viimase etenduse publik Foto: Erakogu

Teist suve Vargamäel etendunud Ugala teatri suvelavastust „Kõrboja perenaine” käis vaatamas ligi 8000 inimest. Eelmise suve üheks publikulemmikuks kujunenud lavastus oli ka sel aastal enne esimest etendust välja müüdud.

Vallo Kirsi lavastatud tundlik ja suurejooneline „Kõrboja perenaine“ on kahe aasta jooksul etendunud 30 korda ja kogunud seejuures üle 16 000 vaataja.

Kõik teatrihuvilised, kes sel aastal piletist ilma jäid, saavad uue võimaluse järgmisel suvel, kui „Kõrboja perenaine“ naaseb augustis veel kaheksal korral A. H. Tammsaare muuseumi Vargamäele saunikute hoonete juurde.

Lavastaja Vallo Kirs leiab, et isegi kui „Kõrboja perenaine” esietendus 2016. aasta suvel, siis tema arvates on lavastuse temaatika aktuaalsem kui kunagi varem. „Avastan iga mängukorraga aina enam uusi kihte. Lavastuse taastusproovides Vargamäel nägin, et ka näitlejad kibelesid soovist taas seda lavastust mängida. See on üks suuremaid kiitusi lavastajale,” lausus ta.

Kõrboja naiste Anna, Eevi ja Madli loo aluseks on Tammsaare romaan „Kõrboja peremees“ ning selle on just Ugala teatri näitlejatele dramatiseerinud Urmas Lennuk. Kõrboaja Annat mängib Kadri Lepp, Kuusiku Eevit Adeele Sepp, Kõrboja Madli Luule Komissarov, Katku Villut Ott Aardam ja Kõrboja Reinu Egon Nuter. Kaasa teeb üle 30 näitleja ning laval astub üles ka tuntud rahvamuusik Kulno Malva. Lavastuse muusikaline kujundaja on Peeter Konovalov, kunstnik Kristjan Suits, kostüümikunstnik Pille Küngas ja liikumise on seadnud Oleg Titov.

 Eesti teatri aastaauhindade jagamisel pälvis Kadri Lepp Kõrboja Anna rolli eest parima naispeaosatäitja nominatsiooni. Sel kevadel valis Ugala teatri publik Vallo Kirsi lavastuse „Kõrboja perenaine“ ülekaalukalt oma lemmiklavastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles