Ajalooõhtu jalgrattamuuseumis

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa jalgrattamuuseum 
ANDRUS KOPLISTE,  JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Väätsa jalgrattamuuseum ANDRUS KOPLISTE, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Väätsal tegutsev Eesti Jalgrattamuuseum korraldab Euroopa muinsuskaitsepäevade käigus laupäeval, üheksandal septembril algusega kell 17.00 avaliku ajalooõhtu "Pärand ja maastik: unustatud iidsed teed pärandmaastiku osana".

Õhtul räägitakse Eesti iidsetest maanteedest ja maanteelõikudest, mis on sajandeid juba hüljatud ja unustatud, kuid mis teadja pilgu jaoks ilmestavad Eesti pärandmaastikke veel praegugi. Kõik huvilised on oodatud, sissepääs on tasuta.

Soovijatele toimub tund varem (algusega kell 16.00) tasuta tunniajaline ekskursioon jalgrattamuuseumis. Välja on pandud üle 110 ajaloolise jalgratta, mis katab jalgratta ajaloo Eesti vaates alates aegade algusest kuni 1990. aastateni. 

Ajalooõhtu toimub sümboolses kohas  Eesti Jalgrattamuuseum asub kunagises Eesti teedevõrgu keskpunktis, kus kuni 16.17. sajandi ristusid Tallinna-Viljandi-Riia suur talvine maantee ning suur Ida-Eestit ja Lääne-Eestit ühendanud suur suvine maantee. Jalgrattamuuseumi hoone - 1893. aastal valminud Väätsa ajaloolise vallamaja  paksud müürid pärinevad tõenäoliselt keskajal ehitatud talimaanteekõrtsist. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles