Türi vald valib aukodanikku

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.tyri.ee

Türi vallavalitsus ootab kuni 22. septembrini 2017 kirjalikke ettepanekuid aukodaniku nimetuse, vapimärgi ning hõbedaste ja kuldsete aumärkide andmiseks.

Ettepanekuid tunnustamiseks võivad teha füüsilised ja juriidilised isikud, asutused ning vallavolikogu- ja valitsus. Ettepanekus tuleb anda ülevaade kandidaadi teenetest ja esitada see kirjalikult hiljemalt 22. septembriks Türi Vallavalitsusele (Kohtu 2, Türi linn, Türi vald) või e-posti aadressile vallavalitsus@tyri.ee.

Türi valla aukodaniku nimetus ja valla vapimärk antakse füüsilisele isikule erilise austuse avaldusena Türi vallale osutatud väljapaistvate teenete eest. Türi valla kuldne aumärk antakse täisealisele füüsilisele isikule Türi vallale osutatud silmapaistvate teenete ja valla huvides tegutsemise eest. Türi valla hõbedane aumärk antakse 7-26-aastasele tublile noorele, kiitusega ning kuld- või hõbemedaliga koolilõpetajale, eesti meistri- või rahvusvahelisel võistlusel auhinnalisele kohale tulnud noorsportlasele või üleriigilisel või rahvusvahelisel konkursil auhinnalisele kohale tulnud noorele.

Täpsem teave Türi valla põhimääruses (§ 11-15) ja valla kodulehel vald tunnustab lingi all. Türi vald tunnustab tublisid ja ettevõtlikke inimesi aastast 2007. Möödunud aastal nimetati Türi valla aukodanikuks Tähve Milt, kuldse aumärgi pälvisid Ülle Välimäe, Otto Männa, Juhan Sihver ning hõbedase aumärgi said Pille-Riin Kaaver, Lisell Jäätma, Kai-Melli Kapten.

Türi valla aukodaniku nimetuse andmise otsustab vallavolikogu ja aumärkide andmise vallavalitsus.Tunnustused antakse üle 22. oktoobril Türi valla aastapäeva pidulikul tähistamisel Türi kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles