Estonia alustas kevadkülvi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkülv.
Kevadkülv. Foto: AFP / Scanpix

Kui veel nädalapäevad tagasi näis, et põllule niipea ei pääse, kuivatasid hiljutised tuulised ilmad põlde sedavõrd, et nüüd saab ühekorraga nii künda, äestada, läga laotada kui ka talivilja väetada.

Järvamaal osaühingus Estonia on kõiki neid töid tehtud juba kolm päeva, kuid eile oli seal esimene kevadkülvipäev. Agronoom Jaan Kanguri sõnul külvatakse varajast otra Hüva tänavu 1200 hektarile, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Sellised on lood suurtootmises, kus põllul vuravad ülikallid masinad ja kus külvipinda loetakse sadade hektaritega. Täna käis Estonia mail kibekiire töö lausa mitmel rindel - samas kus teraviljakülvik esimesi tuure üles võttis, korjati kive, pisut eemal äestati karjakoplit, paari kilomeetri kaugusel laotati läga.


"Tuleb ikka käia põllu peal, vaadata ja katsuda. Ja kui ikka põld kannab...;" vastas Jaan Kangur küsimusele, kuidas ta aru saab, et on õige aeg. "On ka neid põldusid, kus traktorid upuvad. Eile näiteks üks traktor läks ikka tõsiselt maa sisse, aga saime välja ja töö läheb edasi."


Kevadtöödele loodetakse ring peale saada kahe nädalaga, kuid selleks peavad masinad ja mehed tööd murdma kahes vahetuses ööpäev läbi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles