Parimaks kodusküpsetatud leivaks osutus küüslauguleib

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Paide jüripäevapidustuste üheks osaks on juba kolmandat aastat olnud koduleiva küpsetamise konkurss, mis ka sel korral inimeste seas populaarseks osutus.

Sellel aastal valiti naiste lemmikleib, meeste lemmikleib ning oma lemmiku valisid ka Paide neli kuningat. Kokku osales konkursil 12 leivaküpsetajat 13 erineva leivaga. Kui eelmisel aastal oli külastajate vaieldamatuks lemmikuks suitsujuustu ja kanepiseemnetega leib siis sellel aastal võlus külastajaid ära Elena Sapi küpsetatud aromaatne küüslauguleib mis sai naiste lemmiku tiitli ja ka üldkokkuvõttes kõige enam hääli.


Meeste maitsele vastas seekord hoopis Maili Kaerma küpsetatud sepik mida on valmistatud tema lapsepõlvekodus Saaremaal põlvest põlve. Ka kuningad kahtlesid kaua kahevahel, milline leib parimaks tunnistada, kuid lõpuks jäi peale Rita Laanetu küpsetaud linaseemnetega rukkileib.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles