Lumerohke talv tõi haljastajatele lisatööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma koduaeda jõuab Liivi Lohvart alles hilja õhtul, kui päevatööd linnaparkides ja klientide eraaedades on tehtud.
Oma koduaeda jõuab Liivi Lohvart alles hilja õhtul, kui päevatööd linnaparkides ja klientide eraaedades on tehtud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Haljastajatel on kibekiired tööpäevad: lisaks tavapärastele kevadistele aiatöödele on vaja taastada lumekoorma räsitud hekke ja okasvorme ning lumelükkamisega lõhutud muruplatse.

Pärast pikka talve, mil haljastajad said vaid mõne ettevõtte maa-alal lund lükata ja teid liivatada, on neil nüüd käes kõige kiirem tööaeg. «Meeletult, meeletult tööd!» tunnistas Liivi Lohvart, kes on Türil töötanud nii linnaaedniku kui haljastusspetsialistina ja hakkas kaks aastat tagasi ettevõtjaks.


Lumerohke talv on tavapärastele kevadistele hooldustöödele tänavu lisa andnud. «Hekid on paljuski lamandunud, eriti rääbakas on magesõstar, igihaljaid okasvorme on vaja toestada, viljapuude alumisi murdunud oksi ära saagida,» selgitas Lohvart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles