Üheteistkümnes võit tuli üsna ekstreemsetes tingimustes

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meister kündmises Jüri Lai koos rändauhinnaga.
Eesti meister kündmises Jüri Lai koos rändauhinnaga. Foto: Erakogu

Kündmise maailmameistrivõistluste nõudeid teadvad Soome kohtunikud hindasid mitmekordse Eesti meistri oskused parimateks ka looduse pakutud ekstreemses olukorras.

Möödunud nädalavahetusel selgusid Eesti künnimeistrid tugevas vihmas. Kohe sedavõrd tugevas, et teisel päeval tunnistati maa künnikõlbmatuks ja piirduti vaid rohumaa kündmisega. Esimese võistluspäeva tulemuste alusel kinnitati 2017. aasta künnimeistriteks pöördadral Jüri Lai Stokker ASist ja tavaadral Indrek Zilensk Kesa Agrost.

Üheteistkümnendat korda Eesti meistritiitliga kaasnevat rändauhinda saades sõnas Türi vallas elav Jüri Lai, et võidud hakkavad talle juba tervisele. „Mitte kündmine ise, seda mulle meeldib teha, kuid 40-50 kilost graniidist rändauhinda tassida on vaja küll paremat tervist kui on mul,” täpsustas ta. Pärast südameoperatsiooni on mehel keelatud igasugune raskuste tassimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles