Raamatukogu korraldab esimese vaikse diskoõhtu maakonnas

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar & The Sun andis Rock Café's silent rokk-kontserdi. Pilt on illustratiivne.
Tanel Padar & The Sun andis Rock Café's silent rokk-kontserdi. Pilt on illustratiivne. Foto: Jelena Rudi

Türi raamatukogu töötajad tahavad, et noored ja noortemeelsed käiksid rohkem raamatukogus ja otsustasid korraldada diskoõhtu, aga sellise, mis sobib ka raamatukogu vaiksesse õhkkonda. Nüüd on nad põnevil, kuidas vaikuse diskoõhtu vastu võetakse.

Türi raamatukogujuhataja Astrid Karpender sõnas, et vaikse diskoõhtu mõte keerles töötaja Triinu Eplikul peas juba aasta algusest. „Keegi meist pole neid mujal maailmas levinud 'silence disco' sid kogenud, kuid loetu ja kuuldu põhjal hakkasid need meid sedavõrd huvitama, et otsustasime nüüd ühe korraldada,” lausus ta.

Seda koostöös Türi noortekeskusega, kes toob majja selleks ajaks tehnika ja valib õhtu jooksul kõrvaklappidesse kõlava muusika play-list' i. Koos noortekeskusega seetõttu, et saada raamatukogusse käima ka teismelisi noori. „Lapsed käivad raamatukogus ju väga usinasti, kuid teismelise eas tekivad neil teised huvid ja raamatukogu külastavus langeb. Uuesti hakkab see tõusma alles siis, kui vanust juba üsna omajagu ehk varases pensionieas. Nii proovimegi nüüd seda vahepealset rahvast raamatukogusse tagasi tuua,” selgitas Karpender. „Raamatukogu pole enam vaid raamatute laenutamise koht, vaid põnev paik kokkusaamisteks erinevate inimestega, seekord siis tantsuõhtul,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles