RMK müüb jahipidamisvõimalusi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Mai keskel korraldab riigimetsa majandamise keskus (RMK) kuue jahipiirkonna suulised enampakkumised, kus läheb müüki 639 suuruluki jahiluba. Enampakkumise käigus müüdud jahilubade koht antakse kasutusse üheks jahihooajaks.

Anguse, Nõva ja Väätsa jahipiirkonna jahialade jahilubade enampakkumine toimub esmaspäeval, 16. mail Tallinnas, Viljandi mnt 18b, RMK peahoone esimese korruse suures saalis algusega kell 12.

«Enampakkumist korraldades eeldame, et RMK kasutuses olevate jahipiirkondade eramaal peetakse jahti ainult maaomaniku nõusolekul. Sellistel juhtudel tekib maaomanikel selle eest, et nad oma jahimaad kasutada lubavad, teenimisvõimalus. RMK jagab maaomanikega enampakkumise tulud proportsionaalses mahus maa pindalaga,» selgitas Kalev Männiste.

Enampakkumise osalustasu on 5 eurot ning osaleda saavad kõik jahimehed, kes omavad Eestis kehtivat jahitunnistust ja jahirelva luba.
Suurulukite küttimisloaga kaasneb kohustus küttida müügiüksuse 1000 hektari jahimaa kohta vähemalt 8 väikekiskjat ja 4 arvukuse reguleerimist vajavat jahilindu. Kobraste küttimiskohustus kehtestatakse elupaigapõhiselt seal, kus nende elutegevus põhjustab üleujutusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles