Valmis uus Eesti toitu tutvustav kinkepakk (1)

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Eesti toidu kinkekarp
Uus Eesti toidu kinkekarp Foto: Erakogu

Uus kinkepakk on inspireeritud Eesti loodusest ehk metsast, merest ja maast, kust pärineb meie oma Eesti toitki.

Uuenduslik Eesti toidu kinkepakend sündis Maaeluministeeriumi ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös, kirjutab Maablogis Maaeluministeeriumi Eesti toidu projektijuht Kadi Raudsepp.

2017. aasta alguses asus Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini osakonna dotsent Merike Rehepapp õppeaine „Korporatiivne identiteet“ raames juhendama gruppi tudengeid, kelle ülesandeks oli kolme kuu jooksul välja töötada Eesti toidu kinkepakendi kontseptsioon, kavand ja prototüübid.

Hindamine toimus Maaeluministeeriumis. Tööde seast tegi lõpliku valiku hindamiskomisjon, kuhu kuulusid nii Eesti Kunstiakadeemia, Kultuuriministeeriumi, toidusektori ettevõtjate kui ka Maaeluministeeriumi esindaja.

Tihedas konkurentsis osutus võitjaks töö, mille autoriteks on Liina Kurvits, Ellen Rannamets ja Helen Teigar. Liina, Ellen ja Helen on tänaseks võidutöö esialgset versiooni täiendanud ja välja töötanud kinkepaki, mis on inspireeritud Eesti loodusest ehk metsast, merest ja maast, kust pärinebki meie oma Eesti toit. Mets, meri ja maa on inspiratsiooniks mustritele, mis lõuendist valmistatud kinkepakke kaunistavad, kinkepaki kinnitus on lahendatud leidliku nahkdetailiga, mida saab suuremate pakendite puhul kasutada ka sangana.

Eesti toidu kinkepakid on Euroopa Liidu nõukogu eesistumise raames olnud pidulikeks kingitusteks kõigile Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministritele, mullakonverentsi külalistele ning ametnikele ja diplomaatidele Pariisis, Roomas ja Genfis. Nad on äratanud tähelepanu, jäänud meelde ja saanud palju head tagasisidet.

Täpsemalt loe Maablogist siit

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles