Hobitalupidaja kodumaale lubatud kingitus võibki täituda

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäeotsa hobitalu värvilised kanamunad
Mäeotsa hobitalu värvilised kanamunad Foto: Maarja Koivuoja

Koigi vallas Vaali külas elav hobitalu perenaine võttis eesmärgiks saada oma kanadelt Eesti Vabariigi sajandaks aastapäevaks sajas värvitoonis mune, pooled neist on juba olemas.

Eelmise aasta kevadel eesmärki võttes oli Mäeotsa talu perenaise Maarja Koivuoja kümned eri tõugu kanad ja nende ristandite ja ristandite ristandid munenud rohelisi, siniseid, pruune ja roosasid mune. Tänavu munele hakanud noorlindudelt on saanud ta sedavõrd värvitoone lisaks, et usub kodumaale antud lubadust täituvat. „Noorlinnud alles alustavad munemist ja juba olen saanud juurde mitmeid värvitoone, nüüd on mul neid poolsada juba täis. Täitsa ongi lootust, et kodumaa sajandaks aastapäevaks tuleb sada värvitooni ära,“ arutles ta.

Munast koorub tibu 21 päevaga ja tibu hakkab munele nii viie, ristatud tõud ka kuni seitsme kuu pärast. Sellega põnevus veel ei lõpe, sest Koivuoja selgitusel võib üks kana muneda veel mitmes värvitoonis mune. «Pole nii, et saan ühelt kanalt vaid ühte värvi rohelise koorega mune. Neid võib ristamise tulemusel olla kuni viit tooni, rohelise sekka näiteks siniseid, ja pole ka mingi ime, kui sama kana annab vahepeal täitsa tavalise valge muna,» paljastas Koivuoja oma aretustöö saladusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles