Järvamaal alustab külaülikool

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukant Järvamaa üks eestvedajatest Kaie Altmets võõrustab ka esimest külaülikooli koolitust
Kodukant Järvamaa üks eestvedajatest Kaie Altmets võõrustab ka esimest külaülikooli koolitust Foto: Erakogu

Külade esindajatele toimub 14 koolitust, kokku saadakse erinevates külakogukondades, et arutleda ja areneda külas elamiseks tähtsatel teemadel.

MTÜ Kodukant Järvamaa alustab LEADER projekti „Järvamaa Külaülikool“, kuhu projekti üks eestvedajatest Kaie Altmets ootab nii 15 kuni 20 osalejat. „Järvamaal on küll üle 200 küla, kuid ainult neist pooltel on kas külavanemad või eestvedajatest aktivistid. Nii on mõistlik loota, et koolitusele koguneb neist kuni 20 aktiivsemat, kellega hea nii asju arutada kui koos areneda,” arutles ta. „Kuid igale koolitusele võib liituda, kes esimene kord kohe tulla ei saa või hiljem mõni teema erilisemalt kõnetab,” lisas ta.

Esimene koolitus toimub 18. novembril Sõrandu külamajas, teemal „Inimese arengu psühholoogia laste kasvatamisel“. Teine 9. detsembril Villevere koolimajas teemal „Kultuurid, traditsioonid, uskumused“. Mõlemal päeval on päeva veduriks EPMÜ majandusteaduskonna teadusmagister (MSc), Eesti Maaülikooli Majandus- ja sotsiaalinstituudi lektor Maret Prits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles