Kõrgkool tuli Paidesse õdesid õpetama

Merili Nikkolo
, «Järva Teataja»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere (paremal) oli enne esimese loengu algust veidi ärevil, kas huvilisi jagub ikka piisavalt. Kell 10 oli aga ruum õdesid täis ning Raidvere võis olla kindel, et poolteist aastat kestnud ettevalmistus tasus ära.
Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere (paremal) oli enne esimese loengu algust veidi ärevil, kas huvilisi jagub ikka piisavalt. Kell 10 oli aga ruum õdesid täis ning Raidvere võis olla kindel, et poolteist aastat kestnud ettevalmistus tasus ära. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üleeile alustas Tartu tervishoiu kõrgkool Järvamaa haiglas õdede kaheaastase õppe eelsoojendusega ning olid esimesed loengud. Sügisest on vähemalt 35 õde üliõpilased, kes korra nädalas käivad Paides koolis.


Enamik üliõpilaskandidaate oli Järvamaa haiglast, kuid oli ka perearstiõdesid ja naabermaakondades töötavaid õdesid.

Esimesi loenguid pidanud õppejõud-dotsent Reet Urban selgitas, et õppekava, mille järgi õed tudeerima hakkavad, on olemas ka Tartus, kuid et Järvamaal oli praegu korraga nii palju tahtjaid, siis esimest korda kooli ajaloos otsustati tuua kõrgkool õppurite juurde.

Pärast kaheaastase õppe läbimist ja lõputöö tegemist saavad õed kõrgharidust kinnitava diplomi.

Kuigi ametlikult saavad õdedest tudengid sügisel, mil kool ja Järvamaa haigla allkirjastavad koostööleppe, tehti üleeile algust nii-öelda soojendusega, et inimesed saaksid aimu, mida selline õppimine tähendab,

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles