Kõrv mõistab kohut karmimalt kui silm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu laste mängutoa lapsed Õnnela Rodendau (vasakul ees), Grete Roos, Karl Sander Januško, Viivika Liiv, Kristiine Kiisküla, Kevin Lepik ja Karmen Tihane said koos juhendaja Külliga kuuldemängu tehes teada, et kui Albu mõisa juures üht suurt kivi kõdistada, hakkavad selles elavad haldjad vaikselt itsitama.
Albu laste mängutoa lapsed Õnnela Rodendau (vasakul ees), Grete Roos, Karl Sander Januško, Viivika Liiv, Kristiine Kiisküla, Kevin Lepik ja Karmen Tihane said koos juhendaja Külliga kuuldemängu tehes teada, et kui Albu mõisa juures üht suurt kivi kõdistada, hakkavad selles elavad haldjad vaikselt itsitama. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti Ringhäälingumuuseumi esimesele avalikule harrastajatele mõeldud lühikuuldemängude konkursile laekus 13 tööd kümnelt autorilt, täiskasvanute järel noppisid kolmanda koha Albu laste mängutoa lapsed.

Stsenaariumi autor ja lavastaja Küllike Veede oli konkursi viljakaim: esitas kuus tööd, millest valmis viis kuuldemängu (üks oli lihtsalt lubatust kolm korda pikem ja töösse ei läinudki).
Veede selgitas, et tema legendi- ja muinasjutuhuvi algas Piret Pääri koolitusest. Proovis, hakkas meeldima ja nüüd on valmis 50 muinasjuttu.

Kõik kuuldemängud lasi aprilli algul eetrisse Kuma raadio. Üks koopia jääb Järvamaa muuseumile, teine ringhäälingumuuseumile, ühe saavad endale kõik osalejad. Nii et kel huvi on, saab kuuldemänge kuulata. Kogu kavandi võtab Eesti ringhäälingumuuseum Türil kokku täna kell 11 algaval lõpuseminaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles