Legendaarse põllumehe sünniaastapäeval tuleb konverents

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Marrandi
Heino Marrandi Foto: Konstantin Mihhailov

OÜ Estonia korraldab neljapäeval kell 11 Oisu rahvamajas Heino Marrandi mälestuskonverentsi.

Konverentsil esinevad Marrandi endised kaastöötajad: maaparandusjuht Vello Jõeloo, Eesti Rahva Muuseumi teadur Indrek Jääts, Eesti Raadio kunagine reporter Kaljo Jaagura.


Üritus lõpeb arhiivimaterjalide põhjal koostatud filmi vaatamisega. Kõik huvilised on oodatud!
2. mail möödus 100 aastat põllumees Heino Marrandi sünnist. Heino Marrandi oli Estonia kolhoosi esimees 40 aastat. Alustades taluperemehena, suutis ta tervet talupojamõistust kasutades juhtida Estonia kolhoosi, mis oli Eesti edukaim ja suurim ühismajand.


Estonia suutis rakendada turumajanduslikke põhimõtteid niipalju, kui see oli tolleaegsetes oludes võimalik.
EPK asepresident Jaan Sõrra ütles, et Heino Marrandi on jäänud kohalike inimeste mällu isepäise tegutsejana, kes ei kartnud tollaste võimumeestega vastuollu sattuda. «Kohalikel inimestel on temast head mälestused ja Eesti maainimeste hulgas on ikka veel, rohkem kui 20 aastat pärast tema surma, liikvel mitmeid legende,» lausus ta.
Estonia kolhoosi õigusjärglane OÜ Estonia on üks Eesti suuremaid kohalike inimeste omandis olevaid põllumajandusettevõtteid, mis jätkab kohalikke maatöö tavasid.


Koos tütarettevõttega kasutab osaühing 10 200 hektarit haritavat maad, peab 4300 veist ja rohkem kui 5000 sea. Estonia ettevõtete grupis töötab 170 inimest. Ettevõte on investeerinud mitme uue farmi ehitusse ja kasutab oma töös nüüdisaegseid tehnoloogilisi süsteeme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles