Armastuskirjade lood said raamatuks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile oli Paide kultuurikeskuse fuajees armastuskirjade näituse avamine ja kogumiku "Armastuskirjade lood. Vaikides mälestuste aknal" tutvustus.

Paide avatud noortekeskus ja Järvamaa noortekogu kogusid terve kevade ja suve armastuskirju, oodatud olid nii vanad kui ka  alles hiljuti saadetud või saadud kirjad. Kevadel noorte omaloominguliste laulude konkursil „Südamelaul“ välja hõigatud üleskutsele vastati 22 kirjutisega, millest 19 olid armastuskirjad, kaks postkaardid ja üks märkmikraamat. Kirjutistest koostasid noored kogumiku, milles näeb nii vanu kirju kui nende ümbertrükke, aga ka lugusid, mis selgitavad vanade kirjaridade tausta. Kõige vanem saadud kiri pärineb aastast 1926 ning kõige uuem aastast 2016.

Aktsiooni eestvedaja Marita Kutsari sõnul on tulemus südantsoojendav ja liigutav. „Kogutud vanad armastuskirjad sisaldavad igatsust, armukadedust, armastusavaldust, andeks palumist ja külluslikku armastust. Nende sisu ei ole ilukirjandus, kirjad on emotsioonide ajel tekkinud looming. Kogutud armastuskirjad on inimesed teineteisele südamest kirjutanud ning nii saatjatele kui saajatele väga olulise väärtusega.“ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles