Järvamaa omavalitsuste liidu noorsoopreemiad said Damaris-Ly Tambla ja Kätlin Merisalu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Merisalu
Kätlin Merisalu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teist aastat on Järvamaa Noortekogul ja Järva Maavalitsusel au korraldada noortele suunatud suursündmust Järvamaal, tänavune noortekonverents „Terve elu“ tõi kokku rohkem kui 200 inimest üle maakonna. 

Sellel aastal oli keskmeks teemaks tervis. Külalistena astusid ülesse unenõustaja Kene Vernik, kiirabiarst Marleen Kruusamäe ja meditsiiniõde Kristina Karu, kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ja korvpallur Sander Viilup ning päästekomando rühmapealik Gert Teder, konverentsi modereerisid Carolyn Mets ja Alo Aasma. Konverentsi visualiseeris graafiliselt Kätlin Merisalu, teemad avas läbi sketšide Türi Ühisgümnaasiumi näitering Concordia, hinge paitas armastuskirjade näitus ning Sabine Kraisi ja Artur Särevi muusikalised etteasted, pingeid maandas improteater Ruutu 10.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Viilup: „Ma loodan, et tänavune noortekonverents ja sellele järgnenud tunnustussündmus ei jää viimaseks. Kuigi noortekogu jääb maavalitsus tegevuse lõpetades omapead, siis usun, et nendes tublides noortes jätkub indu edasi tegutseda ja leidub ka koostööpartnereid, kes neid usaldavad ja tegemistes toetavad. Sündmuse tagasiside oli juba kohapeal äärmiselt positiivne, teemad kõnetasid noori ja panid neid oma tegemisi ja käitumisharjumusi analüüsima.“

Teine osa päevast jätkus juba pidulikumas õhkkonnas, tunnustussündmusel "Aasta tähed 2017“ tänati ja premeeriti maakonnas silma paistnud noori, noortevaldkonnas tegutsevaid inimesi ja noortega koostööd teinud omavalitsusi. Välja kuulutati aasta noorte sõber, aktiivne noor, aasta tegu/koostöö ja aasta noorsootöötaja. Noortekogu andis üle "Kaasan Noort“ aumärgised ning eripreemia.

Aasta noorte sõbra kategoorias oli kaks kandidaati Väätsa noortevolikogu ning Ants Leppoja, kellest laureaadiks valiti viimane. Ants Leppoja aitab viia noorte sõna suurema avalikkuseni, olles alati kohal ning võttes üles noorte tegemisi video ja piltide näol, seejuures jäädes abivalmiks, usaldusväärseks ning toetavaks kõikidele noortele üle Järvamaa.

Aasta tegu/koostöö kandidaate leidus üle Järvamaa igast paigast. Kategooria üks peamiseid tähtsusi on, et see oleks oluline noortevaldkonnas ja noortele ning see oleks silma paistnud enda idee ja koostööga. Kategooria hindamiseks pandi kokku eraldi komisjon, kuhu ei tohtinud kuuluda noortekogu liikmeid, sest üks kandidaat oli noortekogu eestveetud projekt. Nominentideks olid Türi elamuspark, Koeru Keskkooli "Õpime professionaalidelt", Peetri Kooli "Hullumaja puhvet" ja "Põhikoolide teaduskonverents" ja üle-Eestiline 4H sügisakadeemia. Parimaks tunnistati Järvamaa Noortekogu Järvamaa laulu- ja tantsupeo rongkäigu kujunduse loomine "Minu mõte nähtavaks", mis kaasas projekti protsessi üle 250 inimese üle Järvamaa ning veel suuremat hulka, kes said osaleda rongkäigus nii Järvamaa tantsu- ja laulupeol kui ka Tallinnas aset leidnud noorte tantsu- ja laulupeol.

Samuti tunnustati kolme omavalitsust, kes kaasavad või soovivad kaasata noori ja hindavad nende panust otsustusprotsessides. Aumärgise andsid üle juba teist aastat Järvamaa Noortekogu koostöös Eesti Noorteühenduste Liiduga. Selle aastased tunnustuse saajad olid Paide linn, Koeru vald ja Väätsa vald.

Viimased kaks tunnustust anti üle koos Järvamaa Omavalitsuste Liiduga, nendeks olid aasta noorsootöötaja ja aktiivne noor. Noorsootöötaja laureaadiks osutus huvijuht, kelle südames on ka aega olla ringijuht, tegeleda tantsimise, õpilasesinduse, 4H kui ka üle Euroopalise noorsootööga. See on imeline Kätlin Merisalu. Preemiale kandideerisid veel Maarja Okas, Ene Hunt ja Merit Puna.

Auhinnagala kõige tähtsam tiitel oli aktiivse noore tunnustus. Sellel aastal oli rekord arv kandidaate ning neist keegi polnud ei halvem ega parem kui teised. Kandidaadid olid Lisell Jäätma, Triin Sooäär, Johanna Tuisk, Sabine Krais, Liisi Välb, Marlen Kaik, Kaspar Valdmann, Laura Lepik, Kristjan Ilmjärv, Triin Aasa, Hannes Linno ja Jarl-Joosep Ilves. Laureaadiks osutus Damaris Ly Tambla.

Sündmust jäi lõpetama preemia, mida ei seatud üles konkursil, vaid valiti välja Järvamaa Noortekogu noorte ühisel otsusel. Selleks välja valituks oli Järvamaa viimane maavanem Alo Aasma, kes  oma nooremeelsuse ja optimistliku ellusuhtumisega on olnud eeskujuks nii noortele kui ka noortega koos töötavatele inimestele ja juhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles