Türilt startis topeltkogus hiigelpikki katusedetaile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Kuu alguses startis Türilt õhtupimeduses Tartu poole teele hiigelpikk eriveos. Täpsemalt oli tegemist umbes 41 meetrit pika autorongiga, veoautoga, mis transportis treileriga 36,5 m pikka katuse metallkonstruktsiooni.

Erivedude korraldaja Kaarlaid OÜ projektijuht Kuido Liivoja selgitas toona, et reis kestis kella 18.30st kella 22ni. „Kogu trassi peale pidime Türi linnast eemaldama ühe liiklusmärgi ning samuti ka Tartust ühe liiklusmärgi,“ täpsustas ta. „Me ei olnud alguses sellise veose teostamise võimalikkuses kindladki. Pakkusin tootjale välja, et viime konstruktsiooni kahes osas, kuid Tartus kohapeal ei oleks olnud võimalik detaili üheks tükiks monteerida.“

Järgmine osa katuse metallkonstruktsioonist pidi teele minema eelmise nädala neljapäeva õhtul. Türi valla kodulehel oli kirjas, et Türi linnas Tehnika tänaval on 7. detsembril ajavahemikul kl 15st 18ni Estomet OÜ poolt kauba laadimiseks Tehnika 3b esine tänavalõik ajutiselt suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles