Olümpiaad läheb kordamisele

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Laupäeval olema pidanud geograafiaolümpiaadi piirkonnavoor jäi paljudele õpilastele ära või pooleli, sest neil lihtsalt polnud võimalik veebikeskkonda siseneda.

Olümpiaade korraldab Tartu Ülikooli teaduskool ning geograafiaolümpiaadi korraldaja, TÜ lektor Ülle Liiber kinnitas, et tehnilisi probleeme oli üle Eesti.

Täpset õpilaste arvu, keda tehniline põhjus mõjutas, on Liiberi ütlust mööda raske kindlaks teha, aga neile, kes ei saanud Moodlesse sisse või kellel jäi töö pooleli, saabub uus võimalus juba homme, 12. detsembril.

Olümpiaadi tehnilise poole eest vastutab hariduse infotehniloogia sihtasutus HITSA, mille infosüsteemide arenduskeskuse juhataja Pirgit Kahro tunnistas samuti tehnilisi tõrkeid vabariikliku geograafiaolümpiaadi läbiviimisel. «Meile teadaolevalt ei saanud osa õpilastest oma vastuseid esitada. Me palume vabandust tekkinud olukorra pärast ning tegeleme põhjuse väljaselgitamise ja lahendamisega,» ütles Kahro.

Ta lisas, et eelnevatel aastatel pole olümpiaadidel probleeme olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles