Helkurikontrolli tulemused kurvastasid politseinikke

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurikontroll Paide ühisgümnaasiumis.
Helkurikontroll Paide ühisgümnaasiumis. Foto: Anne Põder

Täna hommikul kontrollisid Paide politseijaoskonna töötajad poole tunni jooksul Paide ühisgümnaasiumis helkureid ning pidid kurval meelel tõdema, et 35 protsendil kontrollituist seda polnud.

Paide noorsoopolitseinik Kadri Toom ütles, et hommikul kooli tulnud lastest, nende vanematest ja õpetajatest suurel osal puudus helkur. «Kui arvestada, et praegu on aasta kõige pimedam aeg ja vähese valge aja on lapsed enamasti koolis, siis oli pilt masendav,» lausus ta.

Kõige enam kurvastas Toomi, et helkurita tulid kooli ka algklasside lapsed. «Kui põhikooli ja gümnaasiumi õpilased teevad valikud juba ise ja neil ei jookse vanemad helkuritega sabas, siis 1. - 4. klasside laste helkurite olemasolu eest vastutavad siiski lastevanemad,» selgitas ta. Sellest järeldas ta, et helkuri mitte oluliseks pidamine saab alguse juba kodust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles