Politsei kiire töö: vöötrajal jalakäijale peaaegu otsa sõitnud juht sai karistuse kätte

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meedias on ringlema läinud teisipäeva hommikul kella kaheksa paiku Türi-Allikul ühe liikleja auto pardakaamera salvestatud video, millest on näha üht ohtlikuks kujuneda võinud olukorda.

On hommikune tipptund Järvamaal Türi-Allikul Pärnu–Rakvere maanteel. Autod peatuvad, et lapsevankrit lükkavat naist vöötrajal üle tee lasta. Peatub ka pardakaameraga auto. Küll ei tee seda tema tagant tulev väikekaubik, mis sõidab kahest peatunud autost mööda ja pressib end teeületajast vöötrajal mööda.
Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu andis täna pärastlõunal teada, et ohtliku manöövri teinud sõidukijuhti karistati kiirmenetluse korras 400 euroga.
Toomsalu selgitas, et juht tunnistas oma tegu ja ütles, et sündmuskohal oli tee väga libe ja ta kaotas sõiduki üle kontrolli.
Toomsalu toonitas, et kui tee on libe, siis tuleb autojuhtidel hoida suuremat pikivahet ja jalakäijad peavad enne  ülekäigurajale astumist veenduma, et autod saavad pidama.
Toomsalu ütles videot vaadates, et olukord oli äärmiselt liiklusohtlik ja lõppes seekord õnnelikult. «Sellist olukorda ei tohiks tekkida, kui juht järgib liiklusseadust,» lisas ta.

Juht tunnistas oma tegu ja ütles, et sündmuskohal oli tee väga libe ja ta kaotas sõiduki üle kontrolli.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles