Tulekahjust räsitud hoonet hakati lammutama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KEA keskuse ehk Hoffmanni villa lammutustööd
KEA keskuse ehk Hoffmanni villa lammutustööd Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linna sissesõidul asuv KEA keskust, mis tulekahjus kannatada sai, asuti täna lammutama.

KEA keskuse hoone ehk kunagine Hoffmanni villa põles 2016. aasta 9. juulil. Juba käesoleva aasta aprillis esitas Paide linnavalitsus kohtule paberid, milles avaldas soovi, et endise KEA keskuse omanik viiks lammutuse lõpule tänavu 1. juuliks, kuid nii ei juhtunud, sest kohus lükkas puhkustele viidates otsustuse oktoobrisse. 20. oktoobriks kavandatud kohtuotsus jäi aga ära, sest vahepeal muutis hoone omanikku ning Paide linnavalitsuse teatel näitas uus omanik koostöövalmidust ning lubas hoone põlenud puitkonstruktsioonid lammutada ning kinnistu koristada 27. detsembriks.

Paide linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm täpsustas, et lammutuse puhul käib jutt üksnes hoone puitosadest, sest kiviseinad ja -konstruktsioonid peab omanik säilitama, et muinsuskaitseamet saaks hinnata alles jäänud osade väärtust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles