Enne kui rooli istud, kontrolli oma dokumentide kehtivust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MAANTEAMET

Maanteeamet juhib tähelepanu asjolule, et liikluses sõiduki kasutuseks läheb tarvis kehtivat juhiluba, tervisetõendit, tehnoülevaatust ja kindlustust.

Iga inimene peab olema kursis oma dokumentide kehtivusajaga. Sõidukijuhil peavad kehtima juhiluba ja tervisetõend ning sõidukil tehnoülevaatus ja liikluskindlustus. Juhul kui üks neist ei ole kehtiv, siis liikluses osaleda ei tohi.

Maanteeamet kutsub üles oma dokumentide kehtivust kontrollima.

    *Juhiloa kehtivust saab kontrollida dokumendilt või maanteeameti e-teeninduses kasutades teenust „Juhiloa kehtivuse päring“.

Iga inimene peab olema kursis oma dokumentide kehtivusajaga

    *Tervisetõendi kehtivust saab kontrollida oma perearstilt või maanteeameti e-teeninduses. E-teeninduses tervisetõendi kontrolliks tuleb sisse logida.

    *Sõiduki tehnoülevaatust ning liikluskindlustust saab kontrollida maanteeameti e-teeninduses, kasutades teenust „Sõiduki taustakontroll“.

Kuna tervisetõendil on kõige pikem kehtivusaeg ja seda kaasas ei kanta, siis kiputakse unustama selle pikendamist.

    *Tervisetõendi kehtivust peaksid kindlasti kontrollima, kui oled viimase kümne aasta jooksul juhiluba vahetanud. Tervisetõend ja juhiluba ei pruugi olla sama kehtivusajaga.

    *Kui sul on olemas paberil tervisetõend, siis kontrolli, kas see on edastatud maanteeametile. Elektroonilised tervisetõendid edastatakse maanteeametile automaatselt.

    *Kui tervisetõendil ei ole märgitud kehtivuse lõppu, siis kehtib tervisetõend sama kaua kui juhiluba. Sellisel juhul lõppeb koos juhiloa kehtivusega ka tervisetõendi kehtivus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles