Türilt pärit näitleja teenis kolleegidelt tunnustuse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teater Vanemuine

Nagu on saanud kenaks tavaks, tunnustas Vanemuise draamatrupp ka tänavu oma kolleege lõppeva aasta saavutuste eest.

Parim meespeaosa sel aastal oli kolleegide arvates Andres Mähari mängitud William Baskerwille'i suvelavastuses „Roosi nimi”. Andres Mähar on sündinud ja kasvanud Türil, kust pärast keskkooli õpetamist siirdus õppima Eesti muusikaakadeemia kõrgemasse lavakunstikooli, mille lõpetas 2000. aastal.

Sama aastal liitus ta Tartu Vanemuise kollektiiviga, kus esines nii sõnalavastustes kui ka muusikalides ja operettides. Aastatel 2006–2011 oli Andres Mähar Tallinna teatri NO99 koosseisuline näitleja. Juunis 2011 naasis ta Vanemuisesse.
Parima naiskõrvalosa preemia pälvis Linda Kolde rollide eest lavastustes „Lapsepõlvebänd”, „Roosi nimi” ja „Beatrice”, meeskõrvalosa Veiko Porkanen rollide eest lavastustes „Roosi nimi”, „Laineid murdes” ja „Beatrice”.  Parima naispeaosa tiitli pälvis Marian Heinat Bessi osa eest lavastuses „Laineid murdes”. Tiit Palu lavastatud „Laineid murdes” oli trupi arvates ka Vanemuise aasta parim  draamalavastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles