Türi valla 15 pere saavad heategijate abil jõululauale lisa

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaud
Jõululaud Foto: Egert Kamenik

Eesti Meedia ja koostööpartnerite heategevuskampaania "Edukad aitavad puudustkannatavaid lapsi" raames saavad sel aastal lisa laste jõululauale 15 Türi valla peret.

Perede valikul lähtusid Türi valla sotsiaaltöötajad asjaolust, et pere oleks igati tubli, kuid hetkel majandusraskustes ja vajaks abi pühade kaunimaks muutmisel. „Sel eesmärgil on koos  Coop Kalevi Konsumi kauplusega toidukorvi valitud toiduained, millest saab perega üheskoos valmistada pühadeks traditsioonilist jõulutoitu. Perede jõululaual saab olema värske seapraad, verivorstid hapukapsaga, ise küpsetatud ja glasuuriga kaunistatud piparkoogid, mille aroom täidab toa ja toob jõulurõõmu südamesse,“ rääkis vallavalitsuse sotsiaaltööspetsialist Kaja Laanest. „Ümberringi käib ettevalmistus jõuludeks. Räägitakse, kui palju keegi kingikotile panustab ja mis lauale tuleks panna. Paljudes peredes peavad lapsed leppima lihtsa kõhutäitega ja kallitest kingitustest võib ainult unistada. Seetõttu on väga hea meel inimestest, kes hoolivad ja soovivad teha head. Ka hoolimisel on oma mõjujõud, mis hinge soojendab,“ ütles Laanest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles