Türil tuleb täna jõulumatk „Pekist priiks“

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Pekist priiks" jalgsimatk
"Pekist priiks" jalgsimatk Foto: Sille Annuk

Sel aastal on Türil esimest korda „Pekist priiks" jõulumatk. Start antakse Türi ujula juurest 26. detsembril kell 10.

 

Matk kulgeb erinevatel Järvamaa teedel. Orienteeriv pikkus on 40–45 kilomeetrit. 

Matka formaat on 5 + 5 ehk 5 minutit jooksu ja 5 minutit kõndi. Jooksutempo on umbes 6 min/km. „Tehakse kaks  gruppi, natukene kiirem ja aeglasem, seega kindlasti leiad oma koha õiges grupis,“ kirjutavad korraldajad. „Matka vältel on väga oluline hoida suurematel teedel paremasse teeserva ja kuulata matkajuhtide soovitusi. Kanna kindlasti helkurit, soovitatav erksat värvi, ja helkuriribaga riideid. Matka toetab saateaauto, kuhu saad jätta vahetussärgi, lisakindad, lisamütsi ja ka teised jalanõud.“

Ettevõtmise üks korraldajaid Neeme Gross kinnitas, et olenemata osalejate arvust toimub "Pekist priiks" jõulumatk Türil kindlasti. "Start ja finiš on Türi ujula juures. Liigume nii mööda kergliiklusteid, metsaradu kui kõrvalteid," avaldas ta. "Osad teevad kaasa poolel distantsil ja neid võiks oodata ujula juurde tagasi nii kl 14ks. Täispikal maal osalejaid võiks matkaks kuluda vast 6-8 tundi."

Matkal on tempomeistrite liikumistempo järgi paika pandud eri liikumisgrupid. Eelmise töönädala lõpuks oli matkale kirjapannuid 30, nüüd juba rohkem.

See on esimene kord Türil "Pekist priiks" matka korraldada. Varem on sellises formaadis liikumisüritus toimunud Tallinna ja Tartu ümbruses. 

"Pekist priiks" formaadis matku tehakse ka mujal Eestis. Lääne-Virumaal matkatakse täna näiteks "Jõuluks koju" ehk Käsmust Rakverre. Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles