Pensionisaajad ja represseeritud maamaksu maksma ei pea

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustreeriv
Foto illustreeriv Foto: Andres Putting

Paide linnavolikogu kehtestas Paide linna haldusterritooriumil maamaksumäära alates 1. jaanuarist 2018 järgmiselt: põllumajandussaaduste tootmiseks kasutusel oleva haritava maa ja loodusliku rohumaa maamaksumäär on 1,0 protsenti maa maksustamishinnast aastas; teiste sihtotstarvetega maade maamaksumäär on 2,5 protsenti maa maksustamishinnast aastas.

Maamaksust vabastatakse riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saaja või isik, kellel on töövõimetoetuse seaduse alusel tuvastatud osaline või puuduv töövõime, tema kasutuses oleva elamumaa või maatulundusmaa õuemaa kõlviku osas linnas asustusüksusena, alevis, alevikus ning üldplaneeringuga kohaliku omavalitsuse üksuse poolt või maakonnaplaneeringuga tiheasustusega alaks määratud alal, kui kehtiv üldplaneering puudub, kuni 0,15 ha ulatuses.

Maamaksust vabastatakse represseeritu ja represseerituga võrdsustatud isik okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse mõistes tema kasutuses oleva elamumaa või maatulundusmaa õuemaa kõlviku osas.

Kui pensioni saaja või represseeritu või represseerituga võrdustatud isiku kasutuses on mitu maaüksust, on isikul õigus saada maksuvabastust ainult ühele neist maatükkidest. Maksuvabastuse andmisel lähtutakse isikule soodsamast tingimusest.

Maksuvabastuse saamiseks tuleb esitada Paide Linnavalitsusele (aadressile Pärnu 3, Paide  või e-posti aadressile paide@paide.ee) kirjalik avaldus hiljemalt maksustamisaasta 25. jaanuariks nõutavate andmetega. Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles