Kuningad on minevik: Paide linn muudab väliskujundust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna sisses
Paide linna sisses Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mäo poolt Paide linna sissesõidu juurest suviste teetööde tõttu maha võetud suured linnakaardid ning Paide linna algusest teavitavad sildid, on nüüdseks osaliselt taas üleval.

Paide linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm andis teada, et suured sildid on plaanis kindlasti tagasi panna, aga esialgu täielikult veel mitte. „Ühele küljele tuleb ka uus kujundus, kuningad kaovad sildilt ära. Seetõttu ülespanek viibib,“ sõnas ta. „Tallinna tänava poolne silt vahetab veidi ka asukohta".

Sildile pandud kuningatest kirjutas Järva Teataja esimest korda 2015. aasta märtsis. Paides Sillaotsa ja Reopalu ringtee läheduses on aastaid linna sisenejaid tervitanud suur kaart. Siis võeti kasutusele ka kaardi teine pool, kus linnast lahkujatele pandi lehvitama neli kuningat. Paide linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Maarit Nõmm ütles toona, et kuningad olid joonistatud, sest ei soovitud paljudest kuninga tiitlit kandnud kohalikest inimestest nelja välja valida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles