Ilmateenistus hoiatab: torm jätkub, teedel võib olla murdunud puid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm. Pilt on illustreeriv.
Lumetorm. Pilt on illustreeriv. Foto: Lugeja foto

Eile pärastlõunal tõusma hakanud tuul paisus õhtuks tormiks, mis tõi kaasa ka mõningase lumesaju. Ilmateenistus on täna hommikul tormihoiatust uuendanud.

Täna hommikuse seisuga on esimese taseme tormihoiatus antud kõikidele maakondadele.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab hommikutundidel mitmel pool enamasti Eesti idaosas ja rannikul hooti lund ja lörtsi. Kohati võib esineda pinnatuisku. Puhub loodetuul sisemaal puhanguti kuni 25 m/s. Päeval kohati sajab kerget lund. Tuul järk-järgult annab järele, kuid rahuneb vaid õhtul. Õhutemperatuur on mandril 0°C piires, rannikul jääb kergelt plussi.

Esimese taseme hoiatus tähendab seda, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. "Arvesta sellega, kui sinu tegevus on ilmast mõjutatud. Jälgi edasist ilmaprognoosi," teatab Ilmateenistus oma kodulehe vahendusel.

Maanteeinfokeskus annab teada, et varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolamärjad või soolalumesegused. Tugeva tuule tõttu võib olla aga mitmel pool teedele kukkunud puid või oksi. Samuti võib teedel olla libedust.

Hea lugeja! Teata meile tormikahjudest sõnas või pildis aadressil toimetus@jt.ee või telefoninumbril 3849 235.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles